switched to greta.cc

Thursday, 9 February 2017 11:25 UTC

http://greta.cc/

Ladies that FOSS

Thursday, 26 January 2017 14:24 UTC

First time I heard about Ladies that FOSS was at FOSDEM 2016. I was helping with Wikimedia Infobooth when i meet Julia and Lucie, 2 of the organizers of the event. After a quick chat with Julia  we realized that both of us were working on the gender gap issues, so she introduced me with Ladies that… Continue reading Ladies that FOSS

33C3: Works for me

Thursday, 12 January 2017 12:24 UTC

After 2 years of trying to participate in CCC, I finally made it, at the 33rd edition! This year everything started when my friend from FSFE, Erik, invited me to have a talk about Wikidata at the FSFE assembly happening there. So this was my chance to finally make it to CCC. And with my friend… Continue reading 33C3: Works for me

BotAcademy 2015 in Stockholm

Friday, 4 December 2015 10:03 UTC

For those who know me, they know how much I love snow. In the first moment when Wikimedia Sverige told me I won to participate at Botacademy I thought: Oh! Sweden, north, snow :). While waiting for the snow to start falling outside I was learning about python at Wikimedia Sverige offices, which btw were… Continue reading BotAcademy 2015 in Stockholm

Wikipedia Weekend Tirana 2015

Saturday, 28 November 2015 17:08 UTC

WikipediaWeekend2015Banner

Wikipedia Weekend Tirana 2015, ose pak më në shqip, Fundjava e Wikipedia-s, zhvillohet në fundjavën e parë të dhjetorit për herë të dytë në Shqipëri.

Ky aktivitet ka si qëllim të sjellë më pranë komunitetin duke punuar, socializuar dhe ndarë idetë rreth enciklopedise më të madhe në internet që është krijuar dhe mirëmbahet tërësisht nga vullnetarë. Gjithashtu ka si qëllim të sjellë bashkë Wikipedianë me eksperiencë nga vende si Kosova, Maqedonia dhe Zvicra me njerëz të interesuar në projekte si Wikipedia dhe t’u tregojë atyre për Wikipedia, në mënyrë që të rritet komuniteti lokal i Wikipedianëve shqipfolës.

Wikipedia Weekend in Tirana 2015 organizohet nga komuniteti Open Labs dhe Wikimedians of Albanian Language User Group në ambientet e qendrës Protik në adresën Rruga “Papa Gjon Pali”, Nr 3, kati i parë, Tiranë, Shqipëri.

View Larger Map

Aktivitetet fillojnë në 9:30 dhe mbarojnë në 16:00 (të shtunën dhe të dielën) me një shumëllojshmëri punëtorish, prezantimesh, bisedash dhe (më e rëndësishme) editathons,  ku të pranishmit do punojnë për përmirësimin e mëtejshëm të artikujve të Wikipedia në shqip duke punuar në grup.

Rreth Wikipedia

Wikipedia, është një encikplopedi internetike që i jep akses të lirë milliona njerëzve çdo ditë. Me mbi 30 milion artikuj në 287 gjuhë dhe me mbi 5 milion artikuj në versionin anglisht konsiderohet pishtar i shpërndarjes së dijes së hapur.

Versionin shqip mund ta gjeni në sq.wikipedia.org. Nuk ka asgjë më të përshtatshme se Wikipedia në qoftë se jeni duke kërkuar për informacione enciklopedike, apo doni të merrni një kuptim bazë të asaj që do të thotë diçka para se të filloni të kërkoni informacion më të detajuar.

Në qoftë se dëshironi ti bashkoheni projektit si vullnetar, akademik, një organizatë, kompani ose si një organ i pushtetit lokal ose qëndror mund të ndihmoni iniciativën duke komunikuar me Wikimedians of Albanian Language User Group ose Open Labsmailing list.

The post Wikipedia Weekend Tirana 2015 appeared first on Elio Qoshi.

Wikimedia CEE meeting 2015, Estonia

Wednesday, 7 October 2015 08:08 UTC

Annual meeting of Wikimedians from Central and Eastern Europe  this year was held in Estonia.  It was the fourth in a series of such conferences. Wikimedia CEE meeting 2015 was attended by 67 people from almost all countries of the region and representatives of the Wikimedia Foundation. This year, participants were deployed in houses and rooms in a… Continue reading Wikimedia CEE meeting 2015, Estonia

Wiki Loves Monuments 2015

Thursday, 3 September 2015 10:27 UTC

Pas organizimit të parë gjatë vitit 2014 FLOSSK (Kosovë) dhe Open Labs (Shqipëri) riorganizojnë për herë të dytë garën e fotografisë Wiki Loves Monuments Kosovë dhe Shqipëri. Wiki Loves Monuments është një konkurs fotografik ndërkombëtar i monumenteve, organizuar nga Fondacioni Wikimedia nga 1 deri më 30 shtator 2015. Wikimedia është fondacioni që fuqizon Enciklopedinë e… Continue reading Wiki Loves Monuments 2015

Wiki Loves Monuments 2015 në Shqipëri

Thursday, 3 September 2015 10:07 UTC

WLM

Pas organizimit të parë gjatë vitit 2014 FLOSSK (Kosovë) dhe Open Labs (Shqipëri) riorganizojnë për herë të dytë garën e fotografisë Wiki Loves Monuments Kosovë dhe Shqipëri.
Wiki Loves Monuments është një konkurs fotografik ndërkombëtar i monumenteve, organizuar nga Fondacioni Wikimedia nga 1 deri më 30 shtator 2015. Wikimedia është fondacioni që fuqizon Enciklopedinë e lirë Wikipedia – një bashkëpunim global me autorë vullnetarë nga e gjithë bota.

Trashëgimia kulturore është një pjesë e rëndësishme e dijes që Wikipedia mbledh dhe shpërndan. Të gjithë mund të kontribuojnë me imazhe, apo të shkruajnë artikuj. Një imazh vlen sa një mijë fjalë, në çdo gjuhë në të njëjtën kohë, dhe entuziastët vendas mund të (ri)zbulojnë rëndësinë kulturore, historike, apo arkitektonike të rrethinës së tyre.

Fotoja fituese e WLM Shqipëri 2014 nga Pudelek. CC-BY-SA

Fotoja fituese e WLM Shqipëri 2014 nga Pudelek. CC-BY-SA

Gara filloi më 2012 si një provë e vogël në Hollandë e cila mblodhi 12,500 fotografi. Më 2014 më shumë se 9,000 fotografë ngarkuan mbi 321.000 fotografi të licencuara lirshëm të ndërtesave historike, monumenteve dhe vendeve të trashëgimisë kulturore në 41 vende, duke përfshirë edhe Kosovën dhe Shqipërinë. Shqipëria dhe Kosova marrin pjesë së bashku për herë të dytë në Wiki Loves Monuments në frymën e bashkëpunimit kulturor në mes të dy vendeve.

Çdo konkurs kombëtar do të jetë në gjendje të emërojë disa nga fotot e tyre fituese për konkursin ndërkombëtar. Këto fotografi të emëruara do të gjykohen nga një juri ndërkombëtare, e cila më pas do të ndajë shpërblime shtesë për fotot më të mira nga të gjitha vendet pjesëmarrëse.

Rregullat dhe informacion i mëtejshëm mund të gjendët në www.wikilovesmonuments.al

Marrë nga faqja e www.wikilovesmonuments.al nën një license Creative Commons Attribution ShareAlike International 4.0

The post Wiki Loves Monuments 2015 në Shqipëri appeared first on Elio Qoshi.

Open Tech Summit/Gender Gap Wikipedia

Tuesday, 19 May 2015 11:12 UTC

After more than 15 programming and developing speeches before my talk, here its me, a programmer who speaks about not programming stuff, but Wikipedia Diversity and Gender Gap. The first goal: To break my record. To have more than 5 girls participating at my talk. ✔ I had 11 girls participating at my talk. Second goal: To… Continue reading Open Tech Summit/Gender Gap Wikipedia

Open Source Conference Albania! OSCAL2015

Thursday, 23 April 2015 10:39 UTC

OSCAL (Open Source Conference Albania) is the first international conference in Albania organized by Open Labs to promote software freedom, open source software, free culture and open knowledge, concepts that originally started more than 25 years ago. The second edition (see first editon here) of the conference took place at 9 & 10 May 2015 in Tirana… Continue reading Open Source Conference Albania! OSCAL2015

Wikimedia CEE Meeting in Kiev!

Saturday, 17 January 2015 23:32 UTC

ABOUT CEEM! Wikimedia CEE Meeting is a meeting of the Wikimedians of Central and Eastern Europe. The idea was conceived at an informal meetup that took place on 6 August 2011 at Wikimania 2011 in Haifa. Most of the attendees from the countries of the region were present, and shared their experience in the efforts to establish a more… Continue reading Wikimedia CEE Meeting in Kiev!

Balkan Computer Congress: Womens in Wikipedia

Tuesday, 18 November 2014 18:59 UTC

Will a single congress change your life? Probably not. But it can feel like a magical portal to learning and meeting new people. Just a week ago, the 2nd Annual Balkan Computer CongressBALCCON2K14  was getting underway in Novi Sad, Serbia. I  had an amazing time meeting all of them, hearing  their speeches and learning a lot.… Continue reading Balkan Computer Congress: Womens in Wikipedia